dementia

Dementia - Innovative Pflege für Menschen mit Demenz

dementia

Dementia - Innovative Pflege für Menschen mit Demenz

dementia

Dementia - Innovative Pflege für Menschen mit Demenz

Home

Die Überalterung der Bevölkerung ist eine große soziale und wirtschaftliche Bedrohung in Nordwest-Europa und eine vordringliche Priorität auf europäischer Ebene. Das Innovate Dementia-Projekt zielt ab auf die Förderung von Innovation und Beschäftigungslage auf dem Wege über eine Verstärkung der internationalen Zusammenarbeit. Darum wurde dieses Projekt mit acht Partnern aus der nordwesteuropäischen Region aufgebaut. Das Innovate Dementia-Projekt wird ermöglicht durch das INTERREG IVB NWE-Programm. Es hat im April 2012 begonnen und läuft weiter bis zum Dezember 2015.

Innovate Dementia wint de CZ Zorgprijs 2016

Innovate Dementia is winnaar geworden van de CZ Zorgprijs 2016. Hiermee kan het projectplan ‘B(O)D: begrijpend (onder)handelen bij dementie’ uitgevoerd gaan worden. Het project B(O)D zet de mogelijkheden van het voorkomen van onvrijwillige zorg in de dagelijkse praktijk bij mensen met dementie meer op de kaart. Aan de prijs is een bedrag van € 25.000,- gekoppeld.
 

Lesen Sie mehr

Caredon Zorg en Welzijn Monitor getest in Innovate Dementia Living Lab

Een van de hulpmiddelen die getest is binnen het Innovate Dementie Living Lab is de Caredon Zorg en Welzijn Monitor, een monitor die slaappatronen in kaart te brengt en signaleert wanneer iemand te lang uit bed is. Omdat mensen met (beginnende) dementie veelal te maken hebben met een verstoord slaap-waakritme met nachtelijk dwalen, onrustig slapen en overdag dutjes doen als gevol…

Lesen Sie mehr

Innovate Dementia genomineerd voor CZ Zorgprijs 2016

Hoe kan ervoor gezorgd worden dat de cliënt en de hulpverleners sámen beslissingen nemen? Deze vraag staat centraal bij de CZ Zorgprijs, een initiatief van het CZ fonds om het fenomeen ‘onvrijwillige zorg’ te voorkomen. Eén van de 8 genomineerden voor de CZ Zorprijs 2016 is Innovate Demementie met het projectplan B(O)D: Begrijpend (onder)handelen bij dementie!

Lesen Sie mehr